Tisdag!

Tisdag idag då! sitter just nu och dricker kaffe (självklart) och lyssnar på musik, så grymt skönt med lov!
funderar på vad jag ska spendera den här dagen på, går i lite små tankar att teckna ett abonemang på Relakks Vpn-tjänst men jag vet inte om jag ska vänta lite istället. Det kommer ju sannerligen att komma fram dussintals med Vpn tjänster nu dom kommande veckorna så jag får se hur jag gör.

Ha det grymt!

Lost Season 5 episode 12- Strömmad



Här är senaste Lost avsnittet för dom som vill titta , observera att det inte är jag som laddat upp klippet utan länkar bara till en hemsida!. Jag vill även påpeka att ni ska låta den buffra ett tag om ni vill slippa lagg.

Tror du på tomten ochså Ponten?

Tjenare alla, fick lite skrivlust idag igen och tänkte ta upp den nya lagstiftningen som trädde i kraft i onsdags.
jag har under de flesta diskussioner varit ganska kluven i frågan gällande om kopiering av film och musik,
jag har nog aldrig tyckt att man skall få ta del av filmen och musiken helt gratis men jag har heller aldrig tyckt att det ska få kosta det summorna som det gör nu.

Som jag sade tidigare så införde man den såkallade Ipred-lagen i onsdags, lagen gör som ni flesta säkert redan vet rätten till skivbolag att själva sniffa internettrafik, sedan gå till domstol och därefter kräva ut ip-adresser från internetleverantörerna. Enligt Henrik Ponten jurist på antipiratpartiet så kommer det att finnas två olika sortes brev som kommer skickas ut till dom åklagade, den ena varianten är ett varningsbrev där man uppmanar om att ett brott pågår , och det andra brevet är ett direkt kravbrev som kräver den åtalade att betala femsiffriga belopp i skadestånd.

Nog för att Ponten och hans bumbis säkerligen jublade högt när lagen klubbades igenom , men är verkligen detta igenomtänkt? givetvis inte!.

Det första jag vill påpeka är att bara för att man har en ip adress och loggad trafik som visar överföring av copyrightskyddat material så bevisar inte det vilken person som setat bakom datorn där brottet begåtts.
Det finns tillräckligt med öppna nätverk att leka livet på och som många vet så är det inte allt för svårt att knäcka en enkel WEP-kryptering.

 I en debatt på Tv4 uttalar sig även Ponten i denna frågan att man kommer släppa folk som i rätten hävdar att man inte har vetskap om vem som begått brottet, vad är då meningen med det hela? då är ju lagen tandlös eller är det jag som missuppfatta något?

En annan sak som gör mig ganska skrämd är tanken på hur nya anonymitetstjänster kommer blomma upp i samband med den här lagen. Kriminelt folk ( ja då menar jag pedofiler och dyl.) kommer få upp ögonen för dessa tjänster  och leva livet helt bakom krypterade tunnlar! Mysigt va? detta kommer givetvis att göra viktiga brottsutredningar omöjliga att lösa.  Det känns bara inte som om man tagit folket på allvar när man protesterat mot det här sättet att gå tillväga, att allt bara handlar om pengar och att man snart knyter ihop skorna för sig själva endast pågrund av att man inte vet följderna till detta.

Visst det kan hända att några enstaka satar kommer i långaloppet att hoppa av fildelningen, men den stora massan kommer finnas kvar där , men nu längre kommer man istället att sitta gömd i den krypterade historian. 
Frågan är om det är värt att försöka med dessa metoder gång på gång när det är bevisat att det helt enkelt inte fungerar.
I Danmark har denna lagstiftningen införts , tusentals folk har fått kravbrev men i det flesta fall så har det varit totalt misslyckat, bevisen håller inte helt enkelt! Tittade man på detta före innan man stiftade lagen ens? känns totalt idiotiskt och oigenomtänkt.

Dom som kommer åka dit på det här är troligen på folk som endast laddar hem enstaka gånger , som helt enkelt inte har vetskap i hur man gömmer sig. Det är ju trotsalt dom stora piraterna man vill åt , men jag tror det kommer bli tvärt om. Dom riktiga piraterna vet hur dom ska gå tillväga för att komma undan medan dom svaga åker dit på hela kakan.

Nej jag vill bara säga till dom stakars få hatade personerna som verkligen tror på det här.

Patetiska sopor som ännu en gång kommer misslyckas.


/Gurran




Synd att tekniken sprang ifrån er...
sopor

RSS 2.0